Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεσσηνίας, ανάμεσα στη Μεθώνη και την Κορώνη, βρίσκεται η Φοινικούντα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο ψαροχώρι με γαλήνιες χρυσαφένιες ακρογιαλιές με άμμο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά.

Η Φοινικούντα, τα τελευταία χρόνια, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό τουριστικό θέρετρο και αποτελεί αγαπημένο προορισμό χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες. Η περιοχή έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων, επιπλωμένων διαμερισμάτων, ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, κάμπινγκ, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και τουριστικών καταστημάτων.

Στο μικρό γραφικό λιμανάκι της Φοινικούντας δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη. Ενώ μπορείτε ν' απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της περιοχής.

Ένα μοναδικό αξιοθέατο το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Φοινικούντας είναι τα δύο από τα τρία νησιά του συμπλέγματος των Οινουσών η Σχίζα και η Αγία Μαριανή ( βραχονησίδα με το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας). Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ καραβάκι για να περάσετε στα νησιά απέναντι αλλά μπορείτε να τα επισκεφτείτε με κάποιον από τους ντόπιους που κάνουν την διαδρομή ή αν έχετε δικό σας σκάφος να εξερευνήσετε μια περιοχή με νερά που θα σας μείνουν αξέχαστα.